HANDED en de Belgische band Amongster als dubbelact in poppodium NIEUWE NOR

Wat was me dat een concert. Amongster: a•mong•ster | a person or subject as a part of, instead of seperate from his environment, one with it’s environment. Begon eerst. De muziek van Amongster is niet duidelijk in hokjes te plaatsen. Het deed me een beetje denken aan een mix van de livesets van HAEVN, vocalische trekjes van Oscar and the Wolf en dit in een eigen jasje gestopt. Indie en elektronica zijn de genres en stijlen die je terug hoort in de muziek van Amongster.

Amongster maakt heerlijke dansbare melancholie en muziek waarbij het niet zozeer de bedoeling is te headbangen en te feesten, maar weg te dromen op de heerlijke elektronische tunes en de stem van frontman: Thomas Oosterlynck.
Robbe Vekeman, drummer bij Amongster én BAZART zorgde weer voor heerlijke beats.

Heerlijk wegdromen op elektronische indiedeuntjes van Amongster en de gevoelige oprechte songs van Stef Classens

Stiekem moet ik wel toegeven dat ik indiemuziek en die elektronische deuntjes wel leuk vind, daarom weet ik er ook niet veel negatiefs over te vertellen.

 

Stef Classens in de NIEUWE NOR

De carriere van  Stef Classens, de tweede act van de avond heeft even wat tijd nodig gehad. Na het optreden in Club Ziggo als afsluiter van het concert van Passenger, wist hij eindelijk wat hij wilde en hoe hij dat zou gaan doen: muziek maken. Doordat hij bijval kreeg van het publiek tijdens zijn gig in Club Ziggo, gaf hem dat weer moed. Moed om verder te gaan en te doen waar hij zin in heeft: volop muziek maken en spelen. Samen met Amongster tourt hij nu door het land en deden deze twee bands op 7 april 2017 poppodium NIEUWE NOR aan. Wat betreft performance sprak mij persoonlijk de performance van Amongster wat meer aan. Gezien over het hele optreden iets meer steady en ten minste zuiver. Classens miste naar mijn inziens af en toe de zuiverheid als hij harder ging zingen. Misschien een oproep naar Stef: speel de gevoelige liedjes die meer richting de singer-songwriter kant gaan, maar dan mét band. Dan heb je een gouden combinatie te pakken. Stef Classens klinkt anders als hij samen met een band speelt, maar toch is er wel de herkenbare lijn en het herkenbare stemgeluid in van Stef.
Hij slaat samen met zijn muzikale vrienden onder de naam: HANDED een nieuwe weg in. Waarbij hij speelt met een bassist, drummer en toetsenist. Een nieuwe formatie, dezelfde herkenbare stijl, maar wel iets waar Classens zich comfortabeler bij voelt en hem weer moed geeft om door te gaan. Stef Classens is niet voor niets de derde winnaar van het programma: De Beste Singer Songwriter van Nederland en ik denk dat we (in combinatie met de band waar hij frontman van is: HANDED) dan ook nog vaker wat van hen zullen gaan horen.

Al met al een mooie boeking van poppodium NIEUWE NOR en ik ben ervan overtuigd dat we beide bands ook hier nog wel eens terug zullen zien!

Pin It on Pinterest

Share This