Fotoverslag HeerlenStormt 2017

Bijna 500 bestormers stonden zondag 30 april 2017 aan de start van de eerste editie van HeerlenStormt. Mooi is en blijft dat een evenement veel goeds doet voor de stad Heerlen. Het brengt dan ook veel bezoeken naar de stad, door het event. Veel mensen kwamen naar de stad om de bestormers van HeerlenStormt te zien ploeteren door de modderbakken, of te zien roetsjen over een van de waterglijbanen in het parcours. Mede dankzij het zonnige weer een mooie en geslaagde editie van HeerlenStormt 2017.

Over HeerlenStormt 2017

HeerlenStormt is een stormloop dat valt onder een overkoepelende evenementenorganisatie, welke ook stormlopen realiseert in Venlo, Baarlo en Roermond. HeerlenStormt is een evenement dat gegarandeerd veel bezoekers trekt, gezelligheid met zich mee brengt en zorgt voor een relaxte sfeer. De sfeerpunten: cultuur, drank, eten en muziek komen samen bij HeerlenStormt. In Venlo stond de 3e editie van de stormloop garant voor maarliefst 4.800 deelnemers en circa 40.000 bezoekers. In Roermond waren bij de eerste editie 1.650 deelnemers en 10.000 bezoekers.

HeerlenStormt is het overwinnen van jezelf, je angsten en de hindernissen! Iets dat je niet wilt missen.

HeerlenStormt is het overwinnen van jezelf en de uitdagende hindernissen. Alleen of met je vrienden. Ploeteren door aarde, modder en water. Kameraadschap, plezier en het halen van de finish staan bij HeerlenStormt centraal. Maar het is ook een wedstrijd met tijdregistratie, de snelste wint. Voor scholieren van 6 t/m 13 jaar zijn aparte parcoursen, waarbij een gedeelte van het HeerlenStormt parcours en hindernissen wordt gevolgd. Voor hun zijn eigen, specifieke hindernissen gemaakt. De 14 en 15 jarigen volgen het HeerlenStormt parcours van 7 km.

Parcours HeerlenStormt

Bij het parcours heb je als bestormer van HeerlenStormt in principe 4 opties:

  • 6,6 km afkorting bij rotonde Spoorsingel/Schandelerboord
  • 9,3 km afkorting bij Valkenburgerweg via Euterpelaan
  • 15,2 km 1 ronde
  • 30,4 km 2 rondes
Vanaf 12.00 uur starten bestormers vanaf het Pancratiusplein. Het parcours voert dwars door Poppodium de Nieuwe Nor, richting Meezenbroekervijver waar bestormers het water via vlotten moeten oversteken. Ook moeten ze daar door de tunnel van de Caumerbeek stormen. Vervolgens loopt het parcours dwars door het Aambos waarbij de steile Oliemolenweg gebruikt wordt om een waterglijbaan te bouwen.

Stormen door Luciushof, het Savelbergklooster en Thermenmuseum

Het parcours voert de bestormers vervolgens weer richting centrum waar zij dwars door het Luciushof, Savelbergklooster en het Thermenmuseum stormen. Op het Pancratiusplein wordt een grote modderbak gerealiseerd en een tweede glijbaan. Het parcours loopt vervolgens via de Geleenstraat. Hier staat een hindernis die gerealiseerd wordt door de deelnemers aan Back on Track. Het parcours loopt daarna via de pleinen Raadhuisplein, Tempsplein en Burgemeester de Hesselleplein richting natuurgebied TerWorm.

Hindernis kasteel TerWorm, CBS, Mijnmuseum en fontein Carbon6

Bestormers waden door het water in de tunnel via de Geleenbeek en komen dan Landgoed TerWorm in. Het parcours loopt dwars door de natuur richting Kasteel TerWorm waar bestormers door de kasteelgracht moeten ploeteren. Vervolgens gaan de bestormers dwars door Crossfit, een fitnesscentrum aan In de Cramer. Een eindje verder rennen de bestormers vanaf de CBS-weg door naar de parkeerplaats van CBS. Via deze parkeerplaats stormen zij via een ingang de trappen op en komen in de centrale hal van het gebouw uit. In deze hal rennen zij om het mijnmonument heen en gaan zij over een klimrek. Vervolgens rennen de bestormers door de hoofduitgang weer naar buiten om hun weg te vervolgen dwars door het Mijnmuseum. Vervolgens stormen ze dwars door de fontein op Carbon6.

Modderbak en dwars door Berden Mode en Wonen

Na Carbon6 loopt het parcours weer richting centrum. Op het burgemeester van Grunsvenplein wacht de bestormers een modderbak met wasstraat. Via de tunnel Apollolaan vervolgen bestormers hun weg richting Berden Mode en Wonen. Ook hier stormen de deelnemers het pand binnen naar de tweede etage om vervolgens via een glijbaan weer op straat terecht te komen. Daarna volgen nog drie hindernissen waaronder een waterval en sloopauto’s met banden om vervolgens bij de finish op het Pancratiusplein uit te komen.

Het parcours bestaat verder uit 4 speerpunten:  Dwars door Nieuwe Nor, Meezenbroekervijver en Aambos om vervolgens te stormen door Luciushof, het Savelbergklooster en Thermenmuseum. Om vervolgens de weg te vervolgen naar een hindernis bij kasteel TerWorm, CBS, Mijnmuseum en fontein Carbon6, waarna men terugkeert naar de modderbak en dwars door Berden Mode en Wonen om vervolgens te finishen op het Pancratiusplein. Het parcours van HeerlenStormt bestaat uit diverse afstanden: 2,3 – 4,1 – 6,6 – 9,3 – 15,2 en 30,4 km. Vanaf de 15,2 km storm je door het CBS-gebouw en nog vele andere hoogtepunten van Heerlen. In totaal overwinnen de bestormers 38 hindernissen.

Samenwerking met organisatie

Samen het HeerlenStormt heb ik het fotografie concept aangepakt en uitgewerkt, wat geresulteerd heeft in geweldig mooie foto’s. Daarnaast heb ik zorg gedragen voor PR foto materiaal, welke aansluiten bij de doelstellingen van het evenement. Ook snelheid en goede content was hierbij cruciaal. Zo kunnen de beelden zo breed mogelijk ingezet worden voor diverse communicatiedoelstellingen, promotiecampagnes en aftersales.

Meer informatie over de HeerlenStormt stormloop en andere stormlopen die georganiseerd worden in Roermond, Baarlo en Venlo vind je op de website van HeerlenStormt. Meer van mijn evenementenfoto’s vind je op mijn website. Bekijk ook eens mijn evenementenfotografie portfolio!

 

 

Pin It on Pinterest