De jazzmaand: november beleefd op 19 november 2016 haar hoogtepunt. JazzOUT in Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. 8 bands verdeeld over 3 podia met een ijzersterke line-up. JazzOUT brengt de internationale jazztop maar ook de beginnende jazzmuzikanten bijeen op een groot jazzfestival.

 

Interviews & live acts L1 radio uitzending

Ook de redactie van de 1lokaal weekkrantjes besteedden aandacht aan het jazzOUT! Festival dat zich afspeelde in het Parkstad Limburg Theater. Erg mooi om te zien!

In de maand november staat jazz centraal in Heerlen. Ook liefhebbers van soul- en funk kunnen hun hart ophalen met een reeks concerten en events op verschillende locaties. JazzOUT verwelkomt zaterdag 19 november onder andere
saxofonist Maceo Parker en pianotrio GoGo Penguin in Theater Heerlen.

Parker was de saxofonist van James Brown en ook Prince huurde Maceo Parker in, zoals voor zijn ‘Musicology Tour’.

Na twee geslaagde edities met headliners Candy Dulfer en Larry Graham moet ook deze vierde editie een ware jazz-knaller worden! En volgend jaar is het de 5e editie van jazzOUT. Een jubileumeditie dus!

jazzOUT is een volwaardig begrip in Heerlen

De novembermaand in Heerlen staat sinds jaar en dag in het teken van de jazz. November is ‘Heerlen Jazzt-maand’ en deze bijzondere maand wordt sinds 2013 afgesloten met een avondvullend indoor-festival binnen de muren van Theater Heerlen. Dit jaar was het logisch dat meerendeel kwam voor Maceo Parker en Selah Sue. De twee hoofdacts van de avond. Selah Sue met haar ingetogen kleine nummers, waar ze de grote theaterzaal mee vult, en Parker met zijn band dat zorgt voor de opzwepende en dansbare hits. ‘Make it funky’ en ‘Chicken’ ontbraken dus ook zeker niet!

Als frontman showt Parker dat ondanks zijn hoge leeftijd, hij nogsteeds kan dansen – hij beweegt voortdurend op de beat en neemt het publiek erin mee. Hij showt af en toe de typische Brown-style dance move en vertelt grapjes tussen het zingen door. Zijn stem bezorgde veel mensen warmte deze avond. Voordat ze bij Selah eerst nog traantjes hebben kunnen wegpinken en met stilte haar talent hebben bewonderd. Een volle muisstille zaal en Selah Sue die pingelde op haar gitaar. Solo trad ze op. Zo mooi!

Naast dat deze twee gerenommeerde het affiche sierden van jazzOUT 2016 was er nog veel meer te beleven. In het DSM Theatercafé waren diverse optredens te bezoeken: als afzakkertje in het theatercafé: Red Light Society Jazz Orchestra! Maar ook CHRISTIAN SCOTT QUINTET die een goede indruk achter laat in de RABOzaal. Grammy award winnaar en Snarky Puppy toetsenist Bill Laurance waren óók van de partij en Limburgs gekste: Jo Didderen vulde ook het theater met mooie klanken.

Meer informatie over jazzOUT vind je op deze website.

 

Pin It on Pinterest