Lucas Hamming terug in poppodium NIEUWE NOR Heerlen

Lucas Hamming, geen onbekende meer voor Heerlen en ook niet voor poppodium NIEUWE NOR. In 2015 trad Hamming diverse malen op in het Glazen Huis, maar ook stond hij al eerder in poppodium NIEUWE NOR en op ParkCity Live Festival 2016. Lucas Hamming komt terug naar poppodium NIEUWE NOR om te laten zien welke ontwikkelingen hij afgelopen tijd heeft doorgemaakt, welke nieuwe liedjes er zijn geschreven én natuurlijk, vanwege het Heerlense.

Support-act: Jasper Erkens

Goede vriend en prima singer-songwriter: Jasper Erkens, support Hamming deze avond. Erkens en Hamming zijn geen onbekenden, maar eerder goede vrienden van elkaar. Lucas Hamming introduceerde Erkens dan ook als ‘Ik vroeg hem random een keer, of hij een liedje samen met mij wilde schrijven.’ Zo geschiedde.

Jasper Erkens is het best te beschrijven als: een singer-songwriter met heerlijke beat, een vleugje Ed Sheeran en dansbare beats. Een prima opwarmer voor Lucas Hamming. Tijdens het bespelen van zijn nummers, is Erkens niet meer verlegen, maar ontpopt hij als een energieke supporter, singer-songwriter met veel in zijn mars. De stukjes die hij aan elkaar praat komt hij over als een bescheiden singer-songwriter met een laag ego.

 

Lucas Hamming: feels good to be back

Een groot ego, artiesten allures en herkenbare Hamming-style nummers. Dat is wat Lucas Hamming is. Het percentage mannen/vrouwen in de zaal is 10/90 en dat is ook te horen in de meezing stukjes. Daar niet van bouwt Hamming met nieuwe en oude nummers een ongekende sfeer op, die vanaf moment 1 spannend is. Minder energiek of excentriek, maar meer gericht op de nummers. Hamming zijn beargumentatie: ‘Minder lullen, meer spelen. Dat is waar de mensen voor komen. En dat nieuwe concept, werkt best goed.’

 

Doordat hij nu een heel concert zingt en amper praat, liedje na liedje speelt, voelt het af en toe alsof hij zichzelf verliest in hoe hij is. Je zag vanavond minder de energieke en hypere Hamming terug. Hamming was vanavond een excentrieke artiest met zijn oude image, tegenover nieuwe nummers en een nieuwe stijl. En dat beviel best prima.

Pin It on Pinterest