Op festivals doet zich vaak de mogelijkheid voor te kamperen en je eigen tentje neer te zetten op de festivalweide. De Ohnana tent is de oplossing voor de ultieme festivalbeleving. Het zorgt er namelijk voor dat je niet meer in een snikhete dampende tent wakker wordt en de scherpe zon niet meer in je gezicht schijnt. Daarnaast heeft deze tent nog enkele andere super fijne voordelen! In deze blog vertel ik je graag over dit nieuwe concept.

Ohnana festivaltent

Het is vakantie, dus heb je dagen lang vrije tijd. De festivalzomer staat weer voor de deur, en dus genoeg leuke (muziek)festivals die je kan bezoeken. Nederland is festivalland: tientallen festivals door heel het land zijn er, inclusief een camping. Maar, overnachten op een festival camping is niet altijd even comfortabel. De snikhete zon waardoor je veel vroeger wakker wordt dan gepland, maken je nacht wat onrustig. Ik kwam het nieuwe concept Ohnana tents tegen en ben er enthousiast over! Het blokkeert de zon en zorgt voor een koele luchtstroom in de tent.

Ohnana is afgeleid van het Hawaiiaanse woord: ‘Ohana’s’, wat familie betekent. Ohnana tents gelooft erin dat familieleden de mensen zijn die er toe doen in het leven.

Waarom kiezen voor een tent op festivals?

De ultieme festivalbeleving: dansen tot in de late uurtjes en ’s ochtends er weer vol tegenaan. Maar, een comfortabele nacht en nachtrust is geen overbodige luxe, toch? Om de perfecte combinatie te vinden tussen oldskool, comfort én het festival van zo dicht mogelijk mee te maken, kies ik voor de Ohnana tent op festivals. Uiteraard is er op een festivalcamping ook vaak de mogelijkheid een tipi met bedden te huren, of ligt er ook een low-budget bed and breakfast vlakbij het festival. Heb je besloten dat je voor een tent wilt gaan? Verdiep je dan eerst even in de soorten tenten en de verschillende kwaliteiten.

Ohnana festival tent

Soorten tenten

Als we het over bruikbare tenten op festivals hebben zijn er eigenlijk grofweg 4 soorten tenten die je kan gebruiken:

  • Koepeltenten
  • Tunneltenten
  • Opblaasbare tenten
  • Pop-up tenten

Elk heeft zijn voordelen én zijn nadelen. Zo is een koepeltent gemakkelijk op te zetten en heeft het opvouwbare boogstokken die in de tent worden geschoven en elkaar bovenin kruisen. Hierdoor staat de tent erg stevig. Koepeltenten zijn gemakkelijk op te zetten en compact mee te nemen.

Een tunneltent kenmerkt zich door twee of meerdere boogstokken die parallel aan elkaar in de tent worden geschoven en vervolgens omgebogen, waardoor er een soort ‘tunnel’ ontstaat. Deze soort tenten hebben een grote binnenplaats, maar vaak is bestaat deze tent wel uit meerdere compartimenten die vervolgens in elkaar gezet moeten worden. Niet altijd even praktisch op festivals, waar het juist gaat om de beste combinatie tussen comfort en handzaamheid. Het moet ook praktisch blijven.

Wat en waarom de Ohnana tent?

Er zijn dus verschillende soorten tenten op de markt. Het tentenlandschap is bijna niet meer te overzien. De Ohnana tent is een nieuwe tent die zich kenmerkt als koepeltent. Hierdoor staat de Ohnana tent dus erg stevig en door de opvouwbare boogstokken kan hij ook compact worden opgeborgen of meegenomen worden.
Tuurlijk, het is altijd wel tricky. Er wordt een nieuw project gelanceerd en je moet vertrouwen op wat je ziet. De Ohnana tent is natuurlijk geen Nomad tent, maar heb je dat eigenlijk wel nodig op festivals? Ik neem deze onzekerheid bij je weg, want de Ohnana tent is de perfecte tent voor de 100% festivalbeleving en een betere nachtrust!

Prachtige tent gemaakt voor de ultieme festival lover!

De Ohnana tent staat garant voor 3 uur langer slaap en heeft ook nog praktische voordelen.
Alle voordelen van de Ohnana tent hebben ze in een elegant en slim jasje gestopt. De Ohnana tent is niet zwaar, dus gemakkelijk mee te nemen op pad. Daarnaast door gebruik van de speciale materialen houdt de tent je koel tijdens de warme nachten. Daarom ben je verzekerd van een goede nachtrust, zodat je de volgende dag weer volop kan genieten!

Materiaal van de tent

De Ohnana tent is vervaardigd uit een speciaal gedesigned 170T dubbel laags polyester materiaal samen met een reflecterende coating. Deze stof houdt de warmte buiten en de koelte binnen en zorgt er dus voor dat jij een heerlijke nacht hebt, na de beest uitgangen te hebben op het festival.

Dé tent voor de allerbeste festivalbeleving en festivalcampings

  • De buitenste tent laag is gemaakt van reflecterend materiaal, dat de hitte buiten de tent houdt!
  • Reflecteert de hitte en zorgt alleen voor koele lucht ín je tent!
  • 3 uur langer slaap!

Ohnana festival tent
Ohnana tent accessoires

Praktische voordelen

Bij de Ohnana tent staat de ultieme festivalbeleving centraal. Daarom is bij de vormgeving en indeling van de tent over elk klein detail nagedacht. Om optimaal comfort te kunnen bieden worden er bij elke tent 2 sets van luchtknoppen en 2 sets 3D slaapmaskers geleverd. Probeer het zelf maar eens uit.

De Ohnana tent behoort dus tot de familie van de koepeltenten wat een hoop praktische voordelen heeft. De koepeltenten zijn zeer populair in het tentenlandschap en zijn op elke ondergrond goed te plaatsen. Eventueel zelfs zonder gebruik van haringen. Koepeltenten zijn tevens stormvast. Ook wel handig voor op een grillig festivalterrein.

Het allergrootste voordeel van een koepeltent is toch wel het opzetten en dat is ook wel iets wat niet extreem veel tijd in beslag moet nemen als je op een festival gaat kamperen, toch? Doordat de boogstokken van een koepeltent elkaar bovenin kruisen, ontstaat een stevige praktische constructie.

 

Ohnana festival tent
Ohnana festival tent

De Ohnana tents zijn luxueus afgewerkt, super simpel op te zetten. Ohnana tents heeft aan elk klein detail gedacht en ik vind het helemaal geweldig. Het is een mooie en ruime tent, perfect voor het kamperen op festivals.

Tevens bevat de Ohnana tent twee ramen voor extra luchtcirculatie. Ook bevat de Ohnana tent twee zakken, waar in kostbaarheden gemakkelijk opgeborgen kunnen worden. Bij de Ohnana tent zit ook een kleine maar praktische ventilator, om te zorgen voor net dat kleine beetje extra verkoeling. Deze ventilator kan tevens dienen als licht. In de Ohnana tent kan je zelfs je schoenen eenvoudig opbergen, zonder dat je tent een vieze rotzooi wordt! De Ohnana tent is verkrijgbaar in één algemene kleur en een model. Praktisch genoeg om in te kunnen genieten tijdens het festivalseizoen.

Wordt ook een Ohnana family member en kom meer te weten over dit vernieuwende product via de website van Ohnana tents! Laat alle twijfels links liggen of dit nieuwe project wel iets voor jou zou kunnen zijn, want de Ohnana tent is een must-have voor elke festival lover, dus ook voor jou! De Ohnana tent is verkrijgbaar tegen een zeer aannemelijke prijs en, zoals gezegd, bevat een hoop voordelen. Bekijk het Ohnana Kickstarter project hier

Pin It on Pinterest