Naast Concert at SEA dit jaar leg ik ook in het pittoreske stadje Heerlen het ParkCity Live festival vast. Festivaldirecteur Hans-Paul Nieskens slaagt er met zijn team dit jaar ook weer in om een gezellig familiefestival voor zowel jong als oud te creeëren.

Line-up

Alsof de jeugd graag luistert naar UB40? Nee, niet echt. Naast dat de bezetting niet compleet was van deze act. Viel het weekend best vol te houden. Meezingen op muziek van Dotan of even losgaan op de soms iets te hitsingle achtige liedjes van Kensington is geen punt. Er wordt gezocht tussen een balans in de muziek voor zowel jong als oud.

Racoon en Typhoon, twee erg energieke maar toch ook bijzondere acts wist de festivaldirecteur ook dit jaar op zijn festival te krijgen. En in het bijzonder Kensington: voor de 2e keer op rij.

Racoon, Dotan en Typhoon performden zoals we van ze verwachtten. Met leuke showelementen in de performances en interactie met het publiek lukt het de heren erg goed.

Uiteraard zie je de ouderen op het festivalterrein denken ‘Wat doen wij in godsnaam hier?’, als de exclusieve samenstelling van Ronnie Flex, Lil’ Kleine en Mr. Polska in één performed onstage. Afzonderlijk zijn ze al erg genoeg – denken er sommigen onder ons over. Daar niet van voor de jeugd wel ook een leuke act en afwisseling, al past logischerwijs die muzieksmaak niet bij iedereen.

Goed weer een prima sfeer, dure consumpties en een Bekkerveld dat zijn APK-keuring ook weer gehad heeft. Met circa 16.000 bezoekers die over het gehele festivalweekend gedanst, gezweet en gestampt hebben.

Bandwerk

Uiteraard was ik op ParkCity Live aanwezig om gave plaatjes te schieten van o.a. Dotan en Racoon. Mijn vrienden van Racoon, die ik ook al eerder fotografeerde in een intieme setting in de Parkstad Limburg Theaters hadden er weer zin in!

Naast dat ik Dotan ook heb gefotografeerd onstage, was het weer een leuke ervaring en daarnaast fijne manier om de band te onderhouden met mijn bandvrienden. Racoon en Dotan presteerden meer dan goed. Dat was ook te merken aan de stemming op het festivalterrein. Meezingen ging automatisch en alle mondhoeken gingen omhoog.

Editie 2017

Voor de editie van 2017 zouden er plannen zijn om er een 3-daagse editie te organiseren. Omdat de organisatie van ParkCity Live de voorgaande jaren er in slaagde 2 dagen lang een goede line-up neer te zetten, wordt het spannend. Slaagt de organisatie erin om ook 3 dagen een goede line-up aan te kunnen bieden? Hans-Paul Nieskens bevestigd echter niet dat ze ermee bezig zijn. Laten we afwachten en kijken wat het volgend jaar wordt! De geruchten gaan allemaal in de rondte.

Pin It on Pinterest