Ik mocht wederom bij het geweldige festival: ParkCity Live aanwezig zijn. Als huisfotograaf fotografeerde ik twee dagen lang alle uithoeken van het festival, wat geresulteerd heeft in een geweldig mooi foto verslag. Benieuwd naar de foto’s van ParkCity Live 2017? Bekijk het foto verslag snel onder aan deze pagina.

Zaterdag 8 juli 2017

We beginnen de eerste festival dag op de mainstage, waar A Minor Problem: winnaar van de bandcontest We Are Bek mag open. Eindelijk voor deze mannen een groter podium dan een open podium zoals bijvoorbeeld in Café de Haas te Voerendaal, waar ze regelmatig spelen. Het terrein loopt langzaam vol en ook de gezichten van alle blije mensen zijn gericht naar die mainstage. Mainstage host Bart Storcken praat alles net zoals voorgaande edities weer feilloos aan elkaar. 

Belgische klasse

Na A Minor Problem wordt er even omgebouwd, waarna Belgisch toptalent Bazart de mainstage mag betreden. Een performance van goud, wat zang betreft. Wat betreft de performance onstage en interactie met het publiek laat frontman Mathieu Terryn nog wat steken vallen. 

Het zonnetje komt al goed door, dus Blaudzun heeft gelukt. Soms klinken zijn liedjes wat oppervlakkig, maar hij weet zich steeds beter te verkopen op de mainstage en het publiek aan zich te binden. Blaudzun stond in 2014 voor het laatst op de mainstage op PCL. 

Oude rockers halen alles uit de kast

Nadat Blaudzun klaar is en zijn set heeft gespeeld. Weet het publiek al wat er gaat komen. De wijzers van de klok zeggen het ook: kwart voor vijf, dus tijd voor Flogging Molly. Deze geweldige groep artiesten behoeft eigenlijk geen kritiek. Nog voordat hij het podium op komt is het publiek en de fans al helemaal door het dolle heen. En terecht. De performance is te gek, stabiel, speels en het publiek geniet. Een juiste boeking dus van ParkCity Live. 

Ondertussen is het hele veld nog aan het nagenieten van de vibe van Flogging Molly. Maar om kwart over zes is het toch echt de beurt aan Broederliefde. Deze veel besproken band hecht vooral het jonge publiek aan zich. Je ziet dan ook dat ParkCity Live een festival is voor alle leeftijden. Broederliefde is niet muziek dat iedereen ligt, maar, dat hoeft ook helemaal niet. Het jonge publiek geniet ook even. 

Multiculti

Nog 3 acts te gaan op deze nu al geslaagde dag. Belgische formatie Milow mag het podium betreden. Een saaie beschouwing, met zomerse muziek. Milow is een band waar je eigenlijk niet naar zou hoeven te kijken. De muziek is bij deze gasten genoeg. Doordat Milow ná Broederliefde op het podium staat, is het publiek tevens erg in de war: immers een beetje een rare en abrupte overgang wat betreft muziekgenre en performance. Maar, ook dat hoort erbij. ParkCity Live Bekkerveld weet desalniettemin een zeer gevarieerd programma te presenteren en daardoor trekt ze een enorm groot publiek. Verschillende leeftijden komen daardoor samen op dit immens gave familiefestival. 

DI-RECT: een steevaste performance met big smile. Tijdens het concert van een dik uur komen uiteraard de nieuwe singles Rockstar en Ricochet’ aan bod, maar ook ‘oud’ werk en de klassieke parels. Het publiek geniet, wij genieten, fotografen genieten en de vrolijke vibe wordt verspreid over heel het festivalterrein. DI-RECT levert altijd prachtige foto’s op en is dan ook een waardevolle toevoeging aan het foto verslag van ParkCity Live Bekkerveld 2017.

Afsluiter van de zaterdag op ParkCity Live is De Staat. Ook een veelbesproken band, maar als het aan het publiek ligt zeker een favoriet van de dag. Ondanks dat het al best laat is, put vooral het voorste vak alle energie die ze hebben nog in het creëren van moshpits en de meest unieke dansmoves die ze uit de kast weten te halen. 

Foto verslag van ParkCity Live 2016

Blik terug naar PCL 2016!

Zondag 9 juli 2017

Men weet nu weer even hoe het voelt: het ParkCity Live virus. En dat is maar goed ook, want er is nog een festival dag, welke wederom divers is geprogrammeerd.

De zondag van PCL Bekkerveld wordt geopend op de mainstage door de Haagse band Son Mieux. Deze top artiesten zorgen voor een zomerse sfeer en vibe. Vanaf het eerste moment beweegt iedereen heerlijk mee op de rustige beat en worden de bekende nummers als Easy en Even ook meegezongen uit volle borst. De eerste foto’s voor het foto verslag zijn geschoten.

Slow down?

Son Mieux wordt gevolgd door Douwe Bob, deze alom bekende artiest presenteert een sexy en interactieve performance. Douwe weet het publiek goed mee te nemen gedurende het hele concert. Zelfs zijn toetsenist: Matthijs van Duijvenbode komt af en toe even achter de toetsen vandaan. De interactie tussen de bandleden is er ook overduidelijk tijdens deze performance, wat zorgt voor net dat extra puntje op de i.

Na Son Mieux en Douwe Bob mag ook rapper Typhoon met zijn titanenband het podium trotseren. Deze unieke beleving is altijd een plezier naar te kijken en naar te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat ook al is de soort muziek niks voor jou, elk mens vrolijk wordt van zijn continue glimlach en vibe.

La Pegatina stond vorig jaar nog als big band op het podium. Dit jaar (helaas) niet. Maar gelukkig doet dit geen afbreuk aan de performance van deze Spaanse toppers. En ook al zal merendeel van de bezoekers van PCL de teksten van de liedjes niet verstaan of begrijpen, zowel jong als oud wordt vrolijk van deze performance. Jammer dat het maar een uurtje duurde eigenlijk.

Ondertussen hebben al 12 artiesten het grote podium mogen betreden. Na La Pegatina is het dan ook nog de beurt aan de laatste 2 van de 2017 editie: Golden Earring en De Jeugd van Tegenwoordig. De oude rockers van Golden Earring zorgen ook voor een heerlijke vibe, maar wel andere sfeer op het terrein. Oude rockers en fans komen naar voren en het bier vloeit rijkelijk. Je zou eigenlijk ook niet anders verwachten.

De Jeugd van Tegenwoordig op Bekkerveld

Als laatste van het festivalweekend mag De Jeugd van Tegenwoordig de 2017 editie van ParkCity Live afsluiten. Deze rap/hiphop formatie weet net zoals Broederliefde vanzelfsprekend het jonge publiek aan zich te binden. Persoonlijk viel dit mij erg tegen. De Jeugd van Tegenwoordig zong weinig live en er was weinig te kijken door het vele rook. De foto’s in het fot verslag zijn dan ook niet geweldig mooi. Maar het draait in principe om de mening van jet betalende publiek: zij vonden zover je kon zien het helemaal geweldig. En het veld stond dan ook van voor tot achter vol.

En naast A artiesten op de mainstage presenteerde ParkCity Live ook een divers aanbod aan top performers op de dance stage in de tent en lokaal talent op de Lex Cultuur Stage. Op naar een geweldige editie in 2018! ParkCity Live vindt dan plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 traditiegetrouw op het Bekkerveld terrein.

Foto’s welke onderdeel zijn van dit foto verslag van ParkCity Live 2017 verschenen eerder al in krant De Limburger.

 

Pin It on Pinterest