Fotoverslag Pop on Top Festival Valkenburg 2017

Pop on Top Festival in Valkenburg is een pop, belevings en muziekfestival dat gehouden wordt rondom Hemelvaart op de Cauberg in Valkenburg. Jaarlijks treedt er lokaal en (inter)nationaal talent op. Naast muziek staat beleving, spel en saamhorigheid hoog in het vaandel. Pop on Top is méér dan alleen muzie en dat wilt het festival ook uitstralen. De organisatie van Pop on Top Valkenburg is volledig in eigen beheer samen met ‘t Bergske events.

Pop on Top Valkenburg | vrijdag 26 mei

Snikheet, de zon aan de hemel en een vrolijk publiek. Een mooiere start van Pop on Top Valkenburg kan je je niet wensen, zou je zeggen. Toch niet. De tranen hebben ook rijkelijk gevloeid toen Marco Borsato zijn optreden af moest zeggen vanwege gezondheidsproblemen. Doe Maar trad als vervangende act de vrijdagavond op. Tevens mochten de bezoekers met een kaartje voor Pop on Top gratis naar het concert van Marco Borsato dat hij gaf op het Nirwana Live festival in Lierop vrijdag 27 mei.

Lotte Walda op Pop on Top Festival Valkenburg

Lotte Walda opent op de mainstage de eerste festivaldag van Pop on Top. Lotte Walda heeft een enorme groei doorgemaakt toen ze meegedaan heeft aan Giels Talentenjacht en zijn project ‘On Stage’. Lotte Walda is geen onbekende meer in het Limburgse muzieklandschap en ook de bezoekers van Pop on Top genieten van haar heerlijke liedjes en performance. Niks op aan te merken en heerlijk om de hete eerste festivaldag mee te openen.

Moeilijke performance van Rochelle

Na Lotte Walda was het de beurt aan Rochelle, welke de tent stage op de kop zette. Ik alsook mijn collega fotografen vroegen ons eigenlijk af wie ze was. Kennelijk heeft ze een talentenjacht voor enkele jaren terug gewonnen en heeft ze vocals gedaan in een track van Yellow Claw. Ze krijgt het publiek niet echt goed mee. Haar zang wordt tevens meer opgevangen door haar backvocalisten en er wordt meer geperformed door haar danseressen dan door haarzelf. Jammer, maar waarschijnlijk heeft ze niet meer in haar mars.

Limburgs talent Niels Sievers

Na Rochelle was het de beurt aan Niels Sievers op de locals only stage. Deze kleine rasartiest is geen onbekende meer in het Limburgse muzieklandschap en ook niet meer voor de festivalbezoekers van Pop on Top in Valkenburg. Niels Sievers brengt mooie Nederlandse covers ten gehore. Hij staat alleen met zijn gitaar het publiek te vermaken én dat doet hij goed. Herkenbaar van Niels zijn zijn vrolijke opgewekte songs die makkelijk mee te zingen zijn. De Locals Only stage staat goed vol als Niels performt, erg mooi om te zien!

HAEVN op de mainstage Cauberg in Valkenburg

Na Niels op de Locals Only mag HAEVN starten op de mainstage. Met een mooie performance, maar niet ultiem helaas. Ik snap nu waarom. Met de performance van HAEVN is eigenlijk niks mis. Heerlijke dromerige muziek en onbekende maar heerlijke tracks. De keren dat ik HAEVN heb zien performen en onstage de performance mocht aanschouwen was het alleen ‘s avonds mét lichtshow. Die lichtshow hebben ze ook echt nodig om de muziek zo mooi en spannend over te laten komen. Misschien volgend jaar op Pop on Top Valkenburg 2018, alleen dan in de avond?

Nederlands woordenboek en creatief brein Diggy Dex

Diggy Dex op de mainstage. Dat is waar hij thuis hoort. Hij springt, feest en loopt heen en weer. En ondanks de hitte maakt hij er een groot feest van samen met zijn muzikale vrienden. Wauw, wat een heerlijke Nederlandse (rap)muziek. Goed om gaan met de Nederlandse taal en er zijn eigen creatieve twist aan geven, dat is voor Dex geen enkel probleem. Een heerlijke vibe hebben zijn liedjes en dat is iets waar het publiek ook wel van houdt. Diggy Dex krijgt het publiek goed mee, ze zingen, klappen en genieten mee.

Doe Maar als vervanger voor zieke Marco Borsato op Pop on Top

Doe Maar sluit de eerste festivaldag af op de mainstage. Tot grote ergernis, ophef en klachten van het betalende publiek. Maar ja, als je naar een festival gaat kom je niet voor één artiest (hoop ik) dan ga je naar een concert. Pop on Top Valkenburg heeft juist gehandeld en snel een goede vervanger gevonden. Tevens mochten de bezoekers van Pop on Top Valkenburg gratis naar het optreden van Marco Borsato op het Nirwana Festival in Lierop, dat op zaterdag plaatsvindt. Doe Maar is helaas alleen niks voor mij, zowel op muzikaal als fotografisch vlak.

 

Pop on Top fotografie

Meer beleving, meer fun, meer dan alleen muziek
Lees meer over dit project

Pop on Top | zaterdag 27 mei

De Pop on Top zaterdag op de Cauberg in Valkenburg begint met Miss Montreal, bier, warmte en feest. Dat staat bij haar performance centraal. Begin van de middag is het meteen snikheet, maar ondanks dat zit de sfeer er ontzettend goed in en merk je duidelijk dat het publiek enorm heeft uitgekeken naar het concert van Sanne en haar band. Met een brede glimlach komt ze het podium opgelopen. Ze is er klaar voor, ondanks de hitte.

Miss Montreal op Pop on Top 2017

Een goede opener van festivaldag 2: Miss Montreal. De alom bekende nummers van haar worden tijdens haar set gemakkelijk meegezongen. En ondanks de warmte gaat het het publiek en Sanne goed af. Diverse bekende songs, bijvoorbeeld de song samen met Paskal Jakobsen ‘Ik zoek alleen mezelf’ en de alom bekende track als ‘Say Haevn, Say Hell.’ en vele andere nummers brengt ze vol overgave ten gehore.

Kraantje Pappie in de tent stage

Kraantje Pappie = confetti en stage flames. Kraantje Pappie trekt veel jongere bezoekers naar de tent, wat ook wel eens goed is en wederom bewijst dat Pop on Top voor jong én oud is. Bij Pappie loopt de leeftijd van voren naar achteren van jong naar oud. Een warm feest wederom in de tent, maar het feest zit er goed in en wordt gevierd. De jongeren kennen immers alles van Kraantje Pappie en kraaien dan ook alles mee.

Een verdwaalde Caro Emerald op Pop on Top

Grotere sterallures dan weten wat je aan het doen bent. Caro Emerald is de weg kwijt op Pop on Top. Een overgewaardeerde artiest met een groter ego dan sterke performance. De performance van Caro Emerald lijkt eerder een vlugge klus, dan dat het lijkt dat ze iets kwalitatiefs neer wilt zetten. Met de hele bekende liedjes van haar als ‘A Night Like This’ en ‘Stuck’, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Onwennige Jonna Fraser in de tent

Jonna Fraser, Een stuk minder bekende artiest. Alleen de bekendste nummers van hem worden meegezongen door het publiek. De nederhopstijl van Fraser valt goed bij de jeugd, maar verre van kwalitatief uitermate perfect is de performance van Jonna Fraser wel helaas. Op naar de mainstage, waar de alom bekende Memphis Maniacs onstage staan. Deze band is een vast begrip op Pop on Top, nu al voor het 5e jaar op rij.

Memphis Maniacs vervelen niet

De Memphis Maniacs zijn niet mijn ding. Geef mij maar Les Truttes van afgelopen vrijdag. Ook een coverband, maar iets meer in mijn straatje. Toch tovert de Memphis Maniacs weer een sterke performance tevoorschijn welke ook voor ons fotografen erg spannend is binnen de eerste 3 nummers. De performance van Memphis Maniacs bestaat enkel en alleen uit hits en dat waardeert het publiek. Meedoen? Jahoor! Van de hitte was ook hier niks te merken en het publiek genoot volop van de performances van de heren.

Wild Romance op de mainstage op Pop on Top

Wild Romance is voor de ouderen onder ons. Dat is wel duidelijk. Ze komen met een grotere touringcar aan dan dat ze aan performance hebben in ieder geval. Deze staat niet echt als een huis. De Breedbekkikkers was een carnavaleske Nederlandstalige band, bestaande uit zanger Herman Brood en leden van His Wild Romance. De band Wild Romance is al actief sinds 1976 en misschien is het daar ook wel mee gezegd. Buiten een beetje interactie dat het probeert te voeren met het publiek: ‘Wie komt er uit de 80s?, ‘Wie komt er uit de 90s?’ waarbij je moest schreeuwen indien je tot die categorie behoorde, was het ook wel gezegd. Wild Romance kan beter een lange winterslaap gaan houden in de grote touringcar, dan nog blijven zingen.

Commerciële slimmeriken: StukTV, jarenlange bekende: Racoon

De groep artiesten die er goed gebruik van hebben gemaakt is: Stuk TV. Na het succesvol opgezette YouTube kanaal touren ze nu ook door het hele land en staan ze op diverse festivals. Dit is nieuw en maken ze dan commercieel gezien ook slim gebruik van. StukTV is een act die je in eerste instantie niet zou verwachten op een festival, maar toch gebeurd het. Door naar Racoon op de mainstage. Deze band welke al jaren een vaste performance levert met goede en heerlijke luisternummers laat op Pop on Top ook nieuwe nummers horen. Racoon is nog lang niet klaar en heeft online media niet nodig om toch bij de mensen te blijven hangen. De performance was stevig, kwalitatief goed en wat zijn die kerels toch ook heerlijk relaxt altijd. Vreemd wel, dat Bart het podium op kwam lopen met zijn smartphone. De essentie is de muziek, zo ook bij Racoon. Laat die smartphne gewoon eens achterwege (tip voor Rochelle en Racoon) en houd het op de muziek. Dat is in ieder geval iets waar de heren van Racoon uitmuntend goed in zijn en dat kunnen ze.

Afsluiters feesttent & mainstage Pop on Top: It all Started In The 90’s & Waylon

De afsluiter in de feesttent van Pop on Top 2017 is: ‘It All Started in the 90’s!’ Een dik feestje gegarandeerd (staan daarom niet voor niets in de feesttent op Pop on Top) en brengen de lekkerste hits uit de 90er jaren en eerder ten gehore. Of je nou uit de 90’s komt, eerder of juist later. Met It all Started In The 90’s is het volop genieten. Een waardige afsluiter dus in de feesttent op Pop on Top Valkenburg en écht een dik feest. Vervolgens gaan we verder naar de afsluiter van het festival en de afsluiter op de mainstage: Waylon. Ondertussen regent en onweert het, maar toch staat er een massa aan publiek te juichen en te wachten op Waylon. ‘Waar is Waylon?’ hoor ik al om mij heen. Dus maar beter dat Waylon snel begint zodat zijn performance wel door kan gaan. De performance van Waylon was niet erg goed, gelukkig ook niet behoorlijk slecht. Een beetje ondefinieerbare liedjes soms met country invloeden, maar het publiek geniet van het laatste concert samen met de regen erbij. Die nemen ze voor lief.

Pop on Top Festivalkenburg

Hartelijk bedankt aan de organisatie van Pop on Top dat ik er wederom bij mocht zijn. Het waren twee extreem zonnige dagen en de sfeer zat er zowel bij alle podia alsook de food area, Scouting gebied en fun area goed in. Tevens liep het bij de nieuwe stage: ‘Cafe Nol’ ook erg goed. Hier werden de oudste en leukste Amsterdamse hits gedraaid. Belangrijk: bier, meezingen en feesten. En dat is volgens mij wel gelukt!

Meer informatie over het muziekfestival in Festivalkenburg  en de rest van mijn foto’s vind je op de website van Pop on Top.

 

Pin It on Pinterest