Case: poppodium NIEUWE NOR

Creëren van verfrissend beeldmateriaal voor het leukste poppodium van Parkstad!

poppodium NIEUWE NOR is een ambitieus poppodium in Heerlen, Parkstad Limburg. In juni 2015 heb ik het poppodium benaderd of ze nog gaaf beeldmateriaal konden gebruiken. Dit met de insteek om ook mijn concert- en eventfotografie verder uit te bouwen. En ja! Nog sneller dan dat het licht gaat had ik daar al een reactie in mijn inbox. Welkom bij het team!

poppodium NIEUWE NOR, laat je niet los!

Als je begint met iets nieuws, ben je er niet na één keer al een expert in. Ook dit begrijpt poppodium NIEUWE NOR. Ze verbindt kunstenaars en creatievelingen, dit bijvoorbeeld door het stimuleren van creatieve processen als: Kunstbende en IBA Parkstad.

Sinds juni 2015 heb ik tal van concerten gefotografeerd. Steeds verder heb ik mij kunnen ontwikkelen en heeft poppodium NIEUWE NOR mij voorzien van feedback. Kwaliteit is belangrijker dan kwaliteit wat betreft beeldmateriaal. Het moet aansluiten op de doelgroep van poppodium NIEUWE NOR. Dat is mijn streven en dat waarderen ze.

De doelgroep

Per concert komt er uiteraard een andere doelgroep naar poppodium NIEUWE NOR. Dance-avonden zal je allicht minder dertigers vinden dan bij een ‘normaal’ singer songwriter avondje. De sleutel naar perfectie wat betreft het creeren van content is dan ook: beleving en connectie. De beleving van de bezoeker tijdens het concert en de connectie onderling tussen de bezoekers of met de artiest. Mijn foto’s spreken en ik bouw samen met poppodium NIEUWE NOR naar een database vol met knallende foto’s.

Een eer om aan mee te mogen werken!

Events

poppodium NIEUWE NOR organiseert een heel scala aan events. In samenspraak met diverse andere culturele instellingen in de regio, bijvoorbeeld: poppodium Oefenbunker, het Parkstad Limburg Theater of anderzins. Daar heb ik van kunnen profiteren door ook daar met creatievelingen en cultuurliefhebbers te praten over waar zij van dromen, van houden en wat voor hun concerten, muziek in combinatie met beeld zo sterk maakt. Jaarlijks organiseert poppodium NIEUWE NOR niet alleen maar concerten in de grote zaal in de Pancratiusstraat. Het jaarlijks terugkerende: Bevrijdingsfestival is ook een begrip geworden. Diverse open podium voor de culturele wedstrijd: Kunstbende of Popronde.

Ambities

Het mooie aan poppodium NIEUWE NOR is dat ze meegroeien met mijn ambities als fotograaf. poppodium NIEUWE NOR zit niet stil! Zo organiseren ze ook concerten in een intieme setting. Deze vinden dan plaats in het Savelbergklooster te Heerlen. Werken ze samen met het Parkstad Limburg Theaters voor als ze een grootschalig concert of  event organiseren als jazzOUT of een grote artiest boeken.

Ook heeft het poppodium bekend gemaakt tijdens het 10 jarige bestaan in december 2016 dat ze nog meer wilt groeien. In de wandelgangen was dit wel al bekend, maar nog niet echt officieel. Het gebouw naast het poppodium: het Kegelpaleis, wilt de NOR gaan gebruiken als uitbreiding, om zelf ook grotere capaciteiten concertgangers aan te kunnen en dus óók grotere artiesten te kunnen boeken. Mooi is dat! Meegroeien met fotografen, ambities hebben en deze uitwerken.

Bekijk hier enkele fotoverslagen

Myles Sanko hypnotiseert in NIEUWE NOR Heerlen

Myles Sanko: he-le-maal uit de UK naar Heerlen Myles Sanko een geweldige (nog redelijk onontdekte soulheld) uit UK. Een combinatie van DNA tussen Gregory Porter en Sanko himself. Sanko presenteert zich als een integere kerel met gevoel voor liefde. Een soort grote...

read more

Pin It on Pinterest

Share This