WMC Buitenfestival

Fotografie partner tijdens WMC Buitenfestival

Tijdens het WMC Buitenfestival in Kerkrade ben ik officieel fotografie partner. Het WMC Buitenfestival is een onderdeel van het grote Wereld Muziek Concours (WMC) dat één keer in de vier jaar plaatsvindt in Kerkrade.

Vanuit naam van de VIE Event Group zal ik zorg dragen voor mooie foto content welke gebruikt kan worden voor op social media, voor in persberichten, aftersales, drukwerk of andere communicatiedoeleinden.

Beleving & muziek

Tijdens het WMC Buitenfestival staat muziek, spel en diverse side-events centraal. Omdat het WMC natuurlijk maar één keer in de 4 jaar plaatsvindt, moet het eens in de 4 jaar wel speciaal zijn. Een spektakel van muziek en events in Kerkrade, dat is het WMC Buitenfestival!

Keypoints: snelheid en aansprekende content

Voor de VIE Event Group / WMC Buitenfestival is uiteraard snelheid belangrijk wat betreft de gemaakte content. Nabeleving, beleving en terugblikken met foto’s komt namelijk het best tot zijn recht al tijdens of vlak na het event. Vandaar dat het foto materiaal van de vorige dag, de volgende dag vóór 12.00 uur al bij de verantwoordelijke is afgeleverd.

Uiteraard moet de content universeel ingezet kunnen worden en wordt er rekening gehouden met logo’s van eventuele sponsoren welke indirect weergegeven worden in de foto’s, blije mensen, sfeer en vooral een saamhorigheidsgevoel dat heerst tijdens het WMC Buitenfestival. Fotografie is maatwerk en niet elke foto is universeel, dat kan immers ook niet. Maar fotografie moet wel aansluiten bij de doelstellingen van de organisatie. Belangrijk is dus na te gaan voor welke communicatiedoeleinden de foto’s ingezet worden. Neem bijvoorbeeld blogs op (partner) websites. Hierbij is het belangrijk om volgens een bepaald format te werken, zodat de foto’s perfect het tekstuele blog ondersteunen.

WMC Kerkrade 2017

Het WMC Buitenfestival Kerkrade vindt plaats van 6 t/m 30 juli in Kerkrade-Centrum. Het WMC in combinatie met het WMC Buitenfestival is een combinatie van events, lekker eten in het WMC Park, concertwedstrijden, mars & show en een concertcyclus.

Pin It on Pinterest

Share This