Review Kane Black Out Urban Grey

De Kane Black Out Urban Grey in één zin: een stijlvol en elegant herenhorloge met perfectie voor details. Het Kane Black Out Urban Grey herenhorloge is een fantastisch stijlvol herenhorloge van het horlogemerk: Kane Watches.

Eerste indruk

De eerste indruk van het Black Out Urban Grey herenhorloge is verrassend. Mijn verwachtingen waren dat de wijzerplaat iets groter zou zijn. Voorgaande horloges die ik heb gedragen waren normaliter iets groter van formaat. In het begin was het dus even wennen. Ondanks dat steken de zwarte donkere wijzers af tegen de donkergrijze achtergrond van het Urban Grey horloge, hierdoor kan je toch nog prima de tijd lezen op het horloge. Een minpuntje is dat in het donker je amper kan zien hoe laat het is. De Urban Grey heeft namelijk geen verlichtte wijzers.

Draagcomfort

Het Kane Black Out Urban Grey herenhorloge zit heerlijk. De horlogeband van de Urban Grey is gemaakt van Oil tanned Italiaans leer. Het leer is kwalitatief erg goed en ook na een paar warme zomerdagen de Urban Grey gedragen te hebben, is er niks te zien aan het leer qua gebruikerssporen. Zelfs de buigingen door het om- en afdoen van het horloge zie je amper.

Het speciale design van de Kane Black Out Urban Grey

De Kane Black Out Urban Grey is niet zomaar een horloge. Naast dat Kane Watches op dit moment de markt domineert met een sterke social media presence en een perfecte prijs- kwaliteitsverhouding horlogelijn zoals de Black Out horlogeserie, heeft Kane Watches ook gedacht over design van haar horloges. Enkele dingen die de Black Out Urban Grey zo uniek maken:

  • 5 ATM waterbestendig (shower proof);
  • 5 mm dikte;
  • Stainless steel wijzerplaat;
  • Italiaans lederen horlogeband;
  • Elegante kleurencombinatie.

 

De kleine details

Net zoals in mijn fotografie word ik bij horloges helemaal blij van de kleine details, die net het verschil maken. Zo zit bij de Kane Black Out Urban Grey het pinnetje waarmee je de tijd kan verzetten niet horizontaal op de wijzerplaat, maar schuin. Ook is op de binnenkant van de lederen horlogeband het KANE AMST/TYO beeldmerk gedrukt.

Na verloop van tijd

Na verloop van tijd kleurt de Black Out Urban Grey van grijs naar bruin/groen. Hier moet je wel van houden. Zeker als je het vergelijkt met de lichtgrijze kleur die het had toen ik het horloge mocht ontvangen. Het horlogebandje verandert van kleur door invloeden van zon en regendruppels. De kwaliteit van het horloge blijft na meer dan een jaar dragen wel onvoortreffelijk goed. Ook het klokwerk kan goed tegen regendruppels en transpiratievocht. Een echte eyecatcher voor een zeer zacht prijsje!

 

Pluspunten van het waanzinnige horloge

+ Fijn draagcomfort
+ Minimalistisch design en compact van formaat
+ Uit te breiden met diverse modulaire opties
+ Past bij vrijwel iedere outfit
+ Goede kwaliteit uurwerk en waterbestedig ATM horloge

Verkrijgbaarheid en varianten

De horloges van Kane Watches zijn gemakkelijk online te bestellen en binnen enkele dagen heb je in een stevige gesealde envelop het horloge in je brievenbus. Een groot voordeel dat je dus niet thuis hoeft te wachten.

Je bestelt eenvoudig de Kane Black Out Urban Grey of een van de andere horloges van Kane Watches op de website van Kane. Ook is het gemakkelijk (en leuk!) om extra horlogebandjes bij te bestellen. Op deze manier maak je jouw horloge modulair. De wijzerplaat blijft hetzelfde, maar de horlogebandjes verander je naar een door jouw gekozen design

Pin It on Pinterest