Introductie

SAAL Digitaal behoeft eigenlijk geen uitleg. Het is een Duitse producent van fotoproducten, welke bekend is geworden onder het Nederlandse publiek vanwege de intensieve Facebook campagnes. Hierbij kon je je opgeven om een fotoboek of wanddecoratie te reviewen. Ik reviewde al eerder een wanddecoratie van SAAL Digital.

In deze review

In deze review beoordeel ik de kwaliteit van een spiraal fotoboek. Het spiraal fotoalbum wordt gedrukt op premium papier met een 6 kleurendruk. De spiraal fotoboeken van SAAL Digital worden standaard zonder barcode bedrukt. Ik reviewde eerder een acryl wanddecoratie van SAAL Digital.

 

Spiraal van fotoboek SAAL Digital
Spiraal premium fotoboek SAAL Digital

Eerste indruk

Mij viel het op in het maken van mijn keus welk fotoproduct ik zou reviewen, dat SAAL Digital ook de keus had om te kiezen voor een spiraal fotoalbum. Naar mijn inziens, lekker goedkoop en perfect voor een portfolio boek. Eens niet lomp om mee te nemen onderweg en niet te chique. Als ik snel werk wil laten zien heb ik niks aan een lomp boek.

Perfecte middenweg

Het spiraal fotoalbum is de perfecte middenweg. Door de toch nog stevige kaft en de prima ringband, maar niet het lompe design heb je voor weinig geld iets professioneels. Door middel van de software is het fotoboek makkelijk in te richten en vorm te geven naar eigen smaak.

 

Premium fotopapier spiraal fotoboek SAAL Digital
Bladzijdes premium spiraal fotoboek SAAL Digital
Bladzijdes premium spiraal fotoboek SAAL Digital

Kleurechtheid

De kleurenechtheid van het spiraal fotoalbum van SAAL Digital is voortreffelijk. Bij het maken van de foto’s scheen de zon zachtjes op de bladzijden van het album. Je zag overduidelijk dat de kleuren van het premium papier nóg mooier naar voren komen. Maar anders dan normaal zijn de kleuren in gewoon je eigen woonkamer met daglicht ook goed te zien. Vaak bij een fotoboek moet er direct licht op schijnen, willen de kleuren goed sprankelen. Door het premium papier van SAAL Digital is dit niet meer een probleem. De kleurenechtheid van het spiraal fotoalbum is onder elke omstandigheid prima.

Veel foto’s gemakkelijk weergeven in een simpel fotoboekje? Kies voor het spiraal fotoboek van SAAL Digital.

Service van SAAL Digital

SAAL Digital laat op servicevlak nog wat steken vallen. Ik mis de persoonlijke touch in de e-mails van SAAL Digital. Vaak is de aanhef van een e-mail ‘Geachte dames en heren’. Dit vind ik altijd heel vreemd. Na het plaatsen van je order krijg je een bevestiging per mail met zo’n aanhef. Bij het contacteren van de klantenservice zelf gaat het wel steeds beter. Ze spreken je aan bij je achternaam en eindigen de mail met hun eigen naam. In het begin wilde het nog wel eens zijn dat er alleen ‘Saal Digital’ stond. Ik wil graag weten met wie ik gesproken heb. Ook als ik naar een desbetreffend contactmoment met een collega moet verwijzen bijvoorbeeld. Dan vind ik het fijn te kunnen vertellen met wie ik gesproken heb en waarover. De service van SAAL Digital is verder prima. Ze vragen duidelijk of alles naar wens is.

Contactmogelijkheden

Contact opnemen met de klantenservice van SAAL Digital gaat via diverse manieren. Opties zijn sociale media of per e-mail. Voor direct contact mis ik wel nog de optie om per telefoon contact op te nemen met een Nederlandse medewerker van de klantenservice.

 

Spiraal premium fotoboek SAAL Digital
Spiraal premium fotoboek SAAL Digital

Prijs van het fotoproduct

De prijzen van het spiraal fotoproduct van SAAL Digital vind ik reuze meevallen. Voor een fatsoenlijk formaat met redelijke inhoud betaal je ongeveer 20 euro. Wil je bijvoorbeeld makkelijk je vakantiefoto’s, portfolio of ander werk bedrukken in een mooi boek met genoeg bladzijdes waar je gewoon 1/1 je foto laat zien, dan zijn de spiralen fotoboeken van SAAL Digital een prima oplossing.

Eindconclusie

Gekeken naar de prijs kwaliteitsverhouding van het fotoboek, de snelheid van de bezorging (ongeveer 3 werkdagen, omdat het fotoboek uit Duitsland moet komen) is het spiraal fotoboek ook wederom een fotoproduct van SAAL Digital dat ik gerust jou ook aan zou raden als: je opzoek bent naar een manier om goedkoop foto’s weer te geven in een van prima kwaliteit fotoboek.

Pin It on Pinterest

Share This