Begin december 2016 bestaat poppodium NIEUWE NOR tien jaar en dat wordt gevierd met een groot aantal concerten en dance-avonden van acts die eerder succesvol op ons podium stonden!

In februari brak Sevn Alias al eens onze zaal af als support-act van Hef en daarna stond hij op alle grote festivals in het land, van Pinkpop via Woo-Hah naar Lowlands. Het is wel duidelijk: Sevn Alias is de man van het moment.

De rapper maakt rauwe, grimmige straatrap die overal in Nederland uit de auto’s pompt en op de iPhones speelt. Maar staat ook op alle belangrijke Nederlandse festivals en is de meest gehypete MC van het land. En terecht. Op 2 december 2016 stond Sevn in poppodium NIEUWE NOR.

Sevn Alias werd 19 jaar geleden geboren in Amsterdam West, woont in Almere, representeert Rotterdam Airlines enrapt met Marokkaanse slang. Hij staat op tracks van o.a. Ali B, Hef en SBMG. Boven alles is hij een waanzinnige solo-artiest die nietsontziende trap maakt zoals die ook in Atlanta wordt gemaakt. Alleen dan een tikkeltje eigenzinniger.

Sevn Alias’ eerste mixtape

Met zijn eerste mixtape Twenty Four Sevn en vooral banger Ma3lish brak Sevn Alias vorig jaar definitief door. Hetnummer werd door het verzamelde Nederlandse hiphopjournaille gestemd tot de meest verdienstelijke pokoe van 2015. Nog boven tracks van Fresku, Hef, Lil’Kleine en Ronnie Flex.

Zijn sessie bij 101Barz werd ondertussen de allerbestbekeken sessie ooit van het succesvolle hiphopplatform, en Rotjoch (101Barz) en Kees de Koning (Top Notch) noemen Sevn Alias nu al de beste rapper van het moment.

Maar dat was pas het begin: 2016 is echt het jaar van Sevn Alias! Volgens VPRO 3VOOR12 was zijn show op Noorderslag het absolute hoogtepunt van het showcasefestival. Zijn tweede mixtape Twenty Four Sevn 2 isinmiddels al miljoenen keren gestreamed op Spotify en YouTube.

En al die successen wist hij deze zomer liveverzilveren met shows op zo’n beetje alle relevante popfestivals: van Paaspop tot Best Kept Secret en van Woo-Hahtot Lowlands. Hij zal de stages afbreken met die razendsnelle flow, dwingende podiumpresentatie en gruwelijke tracksen werkt ondertussen óók nog aan zijn debuutalbum.

Meer over dit concert is te lezen op de website van het poppodium.

Pin It on Pinterest

Share This