Stipt morgen, vrijdag 26 februari 2017 om 13.11 barst het feest los in Heerlen-Centrum. Carnavalswagens, praalwagens, einzelgangers en groepen vrienden en vriendinnen gaan in de mooiste kostuums, pakken en kledij met z’n allen door de stad. In 2016 fotografeerde ik de Grote Optocht in Heerlen ook. Graag blik ik met je terug naar een geweldige Carnavalsoptocht vorig jaar. Ik ben ontzettend benieuwd naar morgen!

Over de Carnavalsoptocht te Heerlen

Jaarlijks wordt in samenzwering tussen centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad (HMS) en carnavalsvereniging H.v.v. de Winkbülle een groots festijn georganiseerd. Ze laten het niet bij alleen de carnavalsoptocht honderden wagens, mensen en groepen feesten en zich op hun gekste en leukste manier laten zien. Naast de carnavalsoptocht is er ook de TENT op het grote Pancratiusplein, waar jong en oud kan hossen en springen. Én op carnavalsdinsdag vindt bij café de Beerkompanie traditiegetrouw jaarlijks het Eëzelkesbal plaats, voor de kleine carnavalisten, om samen met papa, mama, opa en oma te genieten.

Carnaval in Heerlen

In 2016 was Carnaval voor mij weer een succesvolle en gezellige periode. Een kleurrijke tijd waarin iedereen op de gekste manier zichzelf is. Feesten, hossen, dansen en verkleed komen uiteraard. De optocht in Heerlen is niet voor niets de grootste carnavalsoptocht van Nederland! En ik ben ervan overtuigd dat ze zich dit jaar dubbel en dwars weer zullen bewijzen.

Naast de Grote Optocht die jaarlijks in Heerlen plaatsvindt zijn er nog tal van activiteiten voor jong en oud om het Carnaval te vieren. Een 3-tal evenementen op het Burgemeester van Gunsvenplein gedurende het aftrapweekend van de Carnaval. Maar ook het vertrek van het gilde Blauw Sjuut, de TENT op het Pancratiusplein, diverse optochten in Heerlen en omstreken en het Heksentreffen, speciaal voor de vrouwen onder ons!

De Grote Optocht 2017

Ik ben ontzettend benieuwd wat voor een enthousiaste carnavalisten ik morgen tijdens de Grote Optocht in Heerlen weer allemaal ga tegenkomen. Maar voordat ik daar een geweldige fotoreportage van ga schieten, blik ik graag met je terug naar vorig jaar. Onderstaand fotoverslag vertelt de gehele optocht in een notendop.

Meer informatie over de carnavalsoptochten in Parkstad vind je op de website van centrumorganisatie: Heerlen Mijn Stad of CV de Winkbülle 

Pin It on Pinterest