The Ten Bells EP release in poppodium NIEUWE NOR

The Ten Bells opende de 48ste editie van het oudste festival van Nederland: Pinkpop Festival. En op 24 juni 2017 releast ze haar EP ‘Hear Ye’ in poppodium NIEUWE NOR! Samen met support-acts: Morganas Illusion en Walden wordt er een stimmung opgebouwd die ongeevenaard is. Waarna The Ten Bells nog even akoestisch opwarmt in het NIEUWE NOR Café en daarna hun EP releast in de Grote Zaal van poppodium NIEUWE NOR.

Morganas Illusion

De muziek van Morganas Illusion is psychedelische blues/rock. Onlangs was Morganas Illusion support-act van Dewolff. Ook speelde ze vorig jaar in enkele voorrondes van popwedstrijd: Nu of Nooit. De mannen van Morganas Illusion hebben plezier op het podium. Dat is mooi om te zien. Jonge talenten die het publiek goed op weten te zwepen voor de hoofdact van de avond: The Ten Bells. De band uit Sittard-Geleen weet een fijn sfeertje te creëren in poppodium NIEUWE NOR. Perfect als voorbereiding voor de EP release van The Ten Bells. De stijl van Morgans Illusion is sterk beïnvloed door Triggerfinger, The Rolling Stones, The Beatles, Deep Purple en Jimmy Hendrix. Morganas Illusion (sinds 2012) bestaat uit Bas Hatfield op gitaar, Vince van de Poel op drums en Sia Winkelmolen op gitaar.

Walden

Walden is ontstaan uit de band Cees en Mees, die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville. Na meer dan een half jaar rondzwerven door de Scandinavische natuur is Mees Hamer teruggekeerd om samen met kompaan Cees Maessen, zijn avonturen om te zetten in muziek. Wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen, de eeuwige vrijheid en vooral het volgen van een droom: Walden vertelt het allemaal. Met helden als Lightnin Hopkins, Flat Duo Jets en Jack White kunnen bluesliefhebbers nog steeds hun hart ophalen bij de rauwe fuzzgitaar van Mees Hamer en de beukende drums van Cees Maessen. Met een vers repertoire en enkele bandleden erbij, heeft de band echter een breder en volwassener geluid gekregen.

 

 

Fotoverslag The Ten Bells EP release

Pin It on Pinterest

Share This