Fotoverslag The Dawn Brothers & Cosmic Carnival

The Dawn Brothers stond in oktober 2016 ook al in poppodium NIEUWE NOR, toen samen met rock ‘n rol band Hollis Brown. Vrijdag 28 april staat The Dawn Brothers als double bill samen met The Cosmic Carnival in de zaal van poppodium NIEUWE NOR.

The Dawn Brothers: oktober 2016, nu weer

Het bezoek aan poppodium NIEUWE NOR door The Daan Brothers draait dan ook om het reeds uitgebrachte debuut: Stayin’ Out Late. En of The Dawn Brothers nou met Hollis Brown of met The Cosmic Carnival in poppodium NIEUWE NOR staan, ze blijven verrassen. Bij het luisteren naar de liedjes van The Dawn Brothers waan je je jaren terug. Back to the eighties.

Nieuw studioalbum reden voor nieuw bezoek aan poppodium NIEUWE NOR

The Dawn Brothers staat samen met The Cosmic Carnival in poppodium NIEUWE NOR en wat mij betreft… geen verkeerde combinatie! Ook Cosmic Carnival heeft reeds (april) een nieuw studioalbum uitgebracht, getiteld: ‘First Flowers’. Voor beide bands dus een goede reden om samen te performen in poppodium NIEUWE NOR.

Performance The Dawn Brothers

De performance van The Dawn Brothers is (zoals gewoonlijk) heerlijk. De liedjes van The Dawn Brothers gaan van het verleden naar de toekomst. Mijn eerste kennismaking met The Dawn Brothers in oktober 2016 smaakte naar meer en was nu eigenlijk, niet veel anders. Een band die we dan ongetwijfeld ook nog vaker tegen zullen gaan komen met hun stabiele performance en heerlijke tracks.

Opzwepende heupen bij The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival is een band die er ook mag zijn. Love, piece, flowers en vrolijkheid is wat het brengt en welk gevoel het bij mij los laat. Heerlijke muziek met een grote diversiteit aan instrumenten. The Cosmic Carnival bestaat uit een arsenaal aan muzikanten, waarvoor soms zelfs het podium te klein is. Toch weten ze hoe ze de liedjes moeten laten ademen én hoe ze elkaar de ruimte moeten geven onstage. Soms door de grootte van de band en de overvloed aan melodieën mis ik de focus in hun liedjes, maar ach. Als je maar vrolijk wordt van de muziek, toch? En dat zit in ieder geval bij mij wel snor. Bij beide bands trouwens.

Dit blog werd ook gepubliceerd op het Ticketmaster Nederland blog.

Over The Dawn Brothers

The Dawn Brothers is een band welke bestaat uit 4 bandleden: Bas van Holt: vox/git, Levi Vis: bass/vox, Rowan de Vos: keys/vox en Rafael Schwiddessen: drums/vox. Ze beschrijven zich kort en geven de informatie: ’60s/’70s rock. Dat is waar The Dawn Brothers voor staat. Uiteraard laat The Dawn Brothers zich ook beïnvloeden door bepaalde muziek stromingen. Zoals ze zelf beschrijven door: The Band, Otis Redding, Dan Auerbach, White Denim, The Beatles en CCR.

Alhoewel de Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf
van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy,soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”
Met ‘Stayin’ Out Late’ leveren de Rotterdammers een knap debuut af…” – René Megens, OOR

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven.

Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Op 23 maart 2017 verscheen het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99), Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren de Dawn Brothers een indrukwekkend debuut. Inmiddels zijn de eerste singles uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst.

Het komende jaar overheerst de drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan
gort te spelen met tomeloze energie en muzikaliteit. In hun eerste jaar speelden ze al
meer dan 50 keer in zalen en op festivals in heel Nederland mochten ze zichzelf presenteren op Eurosonic Noorderslag 2017.
The Dawn Brothers moet je gezien hebben!

Over The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival is al een goede tien jaar actief en heeft al een aardige live reputatie opgebouwd. Na twee full-lenghts en een live dubbel LP heeft het Rotterdamse collectief het aardig goed gedaan. Dat gezegd hebbende, de sonische referentiepunten van The Cosmic Carnival zijn overwegend geluiden uit het verleden: artiesten zoals The Grateful Dead, The Band en Jefferson Airplane – maar ook Bob Marley, CCR en Springsteen – zijn constante bakens van inspiratie.

De Cosmic Carnival maakt muziek dat vers en eigentijds is. Land, ziel-verzengende ziel, jaren 70 rock nuggets, reggae en psychedelische pop maken deel uit van de dezelfde duidelijke volkstaal als The Cosmic Carnival spreekt. De band opent met het reeds nieuw uitgebrachte LP ‘First Flowers’ weer nieuwe deuren. Er heerst nog steeds een ijverig, besmettelijke gevoel van optimisme in deze nummers. Met het titelnummer, First Flowers.

 

 

Pin It on Pinterest