Verliefd makende indierock in NIEUWE NOR

De Haags-Amsterdamse band The Great Communicators heeft dat hele stuk moeten rijden naar het zonnige zuiden, voor een concert in poppodium NIEUWE NOR samen met The Crying Boys Cafe. The Great Communicators: 5 man sterk, één vrouw levert een performance dat geschikt is voor elke roadtrip. Van hen zullen we dan ook nog veel gaan horen. Veel nummers van het nieuwe album: Lucky Horse kwamen ook aan bod. De muziek van de indierockband is perfect geschikt voor de lange strandvakanties, waarbij je over mooie kustlijnen rijdt, over de bergpassen heen pruttelt en samen met vrienden en familie geniet van de ondergaande zon.

Balans in de performance van The Great Communicators was er niet altijd. Niet op kwalitatief gebied, maar wat betreft de indeling van de setlist, misschien. Nu schieten de liedjes van ‘ik wil vrolijk rondspringen en meezingen’ naar een uiterst donkere sfeer. The Great Communicators doet me een beetje denken aan het Britse duo: Oh Wonder. De 2 vocalisten: Arend en Shawnee zijn ook samengesmolten tot één geheel, maar gelukkig, halverwege het concert durfden ze zich ook meer los van elkaar te bewegen en waanden ze zich in hun eigen wereld.

Indierockdansjes met The Great Communicators

De Great Communicators gaan we nog heel veel van horen, daar ben ik van overtuigd. En als je niet weet wie dat is, omdat je de naam niet kent? Luister dan eens Lucky Horse.

Een mooie aanvulling op de dubbelboeking: Crying Boys Cafe. Iets meer dan een jaar geleden bracht ze haar EP uit en nu, timmert ze toch aardig aan de weg. Hoewel de teksten en de vibe van de plaat redelijk melancholisch zijn, brengt de muziek de luisteraar in een vrolijke bui waarin je zacht mee swingt op de sterk aanwezige drums.

Indierock vind ik altijd heerlijk om bij weg te dromen. Je waant je altijd heel ergens anders en gaat op in je eigen wereldje. Dat is ook zo mooi aan pop fotografie, en dat liet Great Communicators en Crying Boys Cafe

Drijvend op sterk aanwezige drums en betoverd door het orgel, legt zanger Jasper Hupkens je in een hangmat aan het water waarin je het liefst tien keer de plaat achter elkaar luistert.

Een gezellige boel was het zeker in poppodium NIEUWE NOR. En van zowel de Great Communicators als The Crying Boys Cafe, gaan we nog veel van horen. Als het niet samen is als combinatie (support-act en hoofdact) of als individu.

Pin It on Pinterest