Afgelopen vrijdag, 17 februari jl. bracht Traumahelikopter én een heel arsenaal aan support-acts een bezoek aan de Oefenbunker te Landgraaf.

De avond startte met de Heerlense punk/rock-band: A Minor Problem. Ze traden op op tal van festivals en won afgelopen jaar de Limburgse editie van Popsport, maar nu was de Oefenbunker aan de beurt. Interactie met het publiek was iets dat vanaf moment 1 al een grote rol speelde gedurende de act van A Minor Problem. Wie springt er het hoogst?

Samen met Charlie & the lesbians (de tweede support act van de avond) supporten de 2 bands de beste garage rock band van Nederland: traumahelikopter! De band Charlie & The Lesbiennes bestaat uit Charlie, twee lesbiennes en Mees. Twee rauwe chicks waarvan een de bass bespeelt en de ander drums. Zanger Charlie heeft duidelijk laten merken dat het een fan is van ‘overal en nergens rondlopen, maar liever tussen het publiek dan op het podium’ met zijn blote bas met opkomend bierbuikje.

Traumahelikopter, Meer dan twee gitaren en een minimale drumkit (zonder bassdrum) heeft traumahelikopter niet nodig om je stevig op te ruien. En dat laten ze merken, na 2 prima voorprogramma’s die het publiek leuk opgewarmd hebben kwamen de 3 Noord-Groningers helemaal naar Heerlen. Meteen werd hun liefde voor Pinkpop Festival, ze openden het concert dan ook met duidelijk te maken dat zíj daar eens wilden staan. Dus, Jan Smeets, je weet wat je te doen staat! Traumahelikopter is een perfecte act voor noodzakelijke garagepunkbehoeftes. En daar reist de Noord-Groningse band graag een stukje voor!

Van kapotte systeemplafonds was gedurende de act in de Oefenbunker geen sprake. Ondanks het magere publiek hebben de acts stuk voor stuk hun eigen voetafdruk achtergelaten in de Oefenbunker. De een meer op het podium en de ander meer er naast, maar ieder op zijn eigen manier.

Over het concert van Traumahelikopter in de Oefenbunker

Overige informatie over het concert van de Noord-Groningse garagerock band Traumahelikopter vind je op de website van Podiuminfo of op de website van de organisatoren: poppodium NIEUWE NOR & poppodium Oefenbunker.

Pin It on Pinterest

Share This