Carnavalsoptocht Heerlen 2017

Met tientallen praalwagens, honderden carnavalisten en duizenden bezoekers was de Grote Optocht van Heerlen weer een succes! De optocht die plaats vond op carnavalszondag. De carnavalsoptocht der carnavalsoptochten wordt de optocht in Heerlen vaak ook wel genoemd.

Of je er deze editie nou niet bij hebt kunnen zijn, of juist zelf hebt meegelopen, onderstaand fotoverslag van het grote feest in een notendop samen! Alaaf!

De optocht in Heerlen trok van het Bekkerveld, via Bekkerweg – Vlotstraat – Akerstraat – Pacratiusplein (waar televisieopnamen van L1 waren) – Pancratiusstraat – Bongerd – Saroleastraat – Geleenstraat – Kruisstraat – Geerstraat, naar het Burgemeester van Grunsvenplein.

Carnavalsvereniging de Winkbülle

Aan de stadscarnavalvereniging de Winkbülle gaat nog een hele geschiedenis vooraf. Elk jaar opnieuw organiseert de Winkbülle in samenspraak met L1 de grootste carnavalsoptocht van Nederland, met live streaming bij het einde. Stadsprins Ties van Heerlen heeft genoten van de optocht! De uitslag van de optocht 2017 vind je terug op deze pagina.

Terugkijken naar de Grote Optocht 2016?

De Grote Optocht in 2016 fotografeerde ik voor fotoblog: OogopHeerlen (nu: inParkstad). Dit fotoverslag kun je hier terug bekijken.

Carnaval vind ik altijd een heerlijk kleurrijk feest. Gezelligheid en sfeer straalt altijd overal vanaf. Iedereen heeft plezier en voor mij is het een feest te fotograferen (ondanks dat ik als Limburger eigenlijk helemaal geen carnavalist ben). Op mijn website vind je net zoals vorig jaar ook nu weer een overzicht van de carnavals foto’s van de Grote Optocht 2017 in Heerlen. Kilometers op en neer wandelen om zo de praalwagens en uitbundige carnavalisten zo goed mogelijk te portretteren.

Tijdens de Grote Optocht 2017 in Heerlen werd ook de (lokale) politiek weer op de hak genomen! Maar, burgemeester van Heerlen: Ralf Krewinkel, liep ook gewoon mee met de optocht. Want feestvieren doen we samen!

Uiteraard wacht iedereen vol spanning af naar Prins Carnaval en de Raad van Elf. Mooi was om ook dit jaar weer de interactie en de blijdschap te zien. Zowel bij de carnavalisten, feestvierders als ook het kijkende publiek. Bij de grotere optochten, alsook bij de Grote Optocht van Heerlen was er naast een prijs voor de mooiste wagen, ook een publieksprijs. Welke gekoppeld is aan het carnavalsmotto, welke voor 2018 weer bedacht mag worden!

 

Met dank uiteraard aan de Winkbülle voor het organiseren van de grootste carnavalsoptocht van Nederland: de Grote Optocht in Heerlen! Tot volgend jaar! Met carnavalsmotto: “d’r eezel en d’r wink, kint jieeker kink” was de Grote Optocht van Heerlen in 2017 ook weer een groot succes. Laten we vol spanning afwachten wat het motto van de Grote Optocht in 2018 wordt! Alaaf en tot volgend jaar bij de Grote carnavalsoptocht in Heerlen!

 

Terugblik naar Grote Optocht Heerlen 2016 video

Pin It on Pinterest